Agenda

mrt
22
zo
Workshop ‘Gezonde darmen, een blije buik’ @ 'Centre Manjefiek', te Malberg
mrt 22 @ 10:00 – 16:00

Juglen Zwaan van www.ahealthylife.nl komt voor de 3e keer naar Maastricht West. Deze keer voor zijn workshop ‘Gezonde darmen, een blije buik’.

Onze darmwand bepaalt welke stoffen het lichaam binnen mogen komen en welke er buiten moeten blijven. Het is bijzonder knap hoe ons lichaam dit onderscheid normaal gesproken kan maken. Echter, steeds vaker raakt het milieu in de darmen verstoord en verloopt dit proces niet meer zoals het zou moeten. Meer dan de helft van Nederland ervaart regelmatig darmklachten. Eén van de oorzaken is ons westerse voedingspatroon, dat niet meer aansluit bij wat onze voorouders altijd hebben gegeten. Op school wordt ons niet onderwezen welke voeding gezond maakt, integendeel: op vele scholen zijn snoepautomaten te vinden. Dit kan anders…

Als je wilt weten welke voeding onze darmen weer gezond kan maken dan is deze eendaagse workshop iets voor jou! Je leert tot in detail hoe ons spijsverteringsstelsel werkt en wat er mis kan gaan. Ook leer je meer bij over de wereld van micro-organismen en fermentatie. Daarnaast besteden we aandacht aan welke leefstijlgewoontes bijdragen tot het herstel van de darmen, want voeding alleen is niet genoeg. Desalniettemin zal het grootste gedeelte van de dag gaan over helende voeding voor onze darmen. Er zal in het bijzonder aandacht zijn voor de rol van ontstekingen bij darmklachten.

Je gaat naar huis met praktische handvatten om je voedingspatroon en leefstijl aan te passen, zodat de kleine beestjes in je buik weer blij worden. Want als zij blij zijn, word jij dat ook!

Er zal voldoende gelegenheid worden geboden om jouw (persoonlijke) vragen te stellen. Wees welkom op deze interessante dag over Gezonde Darmen!

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Datum: zondag 22 maart 2020 – Inloop en aanmelden vanaf 9.30 uur.
Adres: Centre Manjefiek Malberg, Malbergsingel 62, 6218 AD Maastricht (Malberg).
Parkeren: voor het gebouw is een parkeerplaats met voldoende gratis parkeergelegenheid.
Kosten: 65 euro incl. 3 consumptiebonnen voor koffie/thee/fris (meer consumpties zijn voor een schappelijke prijs te koop) en cursusmateriaal van Juglen. U dient zelf voor uw lunch te zorgen.
Betaling: Contant en met gepast geld op 22 maart 2020. Er is geen pinautomaat aanwezig.
Info en aanmelden: per mail via gvl.maastrichtwest@gmail.com
Annuleren: Mocht je na aanmelding onverhoopt toch niet kunnen komen, meld je dan even af. Dan kunnen we mensen die op een eventuele wachtlijst geplaatst zijn, toch blij maken met een plekje.

De zaal ligt op de 1e verdieping en is te bereiken met trap en lift.