Agenda

sep
22
zo
Workshop Gezonde darmen, een blije buik te Maastricht @ Centre Manjefiek Malberg
sep 22 @ 10:00 – 16:00

Onze darmwand bepaalt welke stoffen het lichaam binnen mogen komen en welke er buiten moeten blijven. Het is bijzonder knap hoe ons lichaam dit onderscheid normaal gesproken kan maken. Echter, steeds vaker raakt het milieu in de darmen verstoord en verloopt dit proces niet meer zoals het zou moeten. Meer dan de helft van Nederland ervaart regelmatig darmklachten. Eén van de oorzaken is ons westerse voedingspatroon, dat niet meer aansluit bij wat onze voorouders altijd hebben gegeten. Op school wordt ons niet onderwezen welke voeding gezond maakt, integendeel: op vele scholen zijn snoepautomaten te vinden. Dit kan anders…

Als je wilt weten welke voeding onze darmen weer gezond kan maken dan is deze eendaagse workshop iets voor jou! Je leert tot in detail hoe ons spijsverteringsstelsel werkt en wat er mis kan gaan. Ook leer je meer bij over de wereld van micro-organismen en fermentatie. Daarnaast besteden we aandacht aan welke leefstijlgewoontes bijdragen tot het herstel van de darmen, want voeding alleen is niet genoeg. Desalniettemin zal het grootste gedeelte van de dag gaan over helende voeding voor onze darmen. Er zal in het bijzonder aandacht zijn voor de rol van ontstekingen bij darmklachten.

Je gaat naar huis met praktische handvatten om je voedingspatroon en leefstijl aan te passen, zodat de kleine beestjes in je buik weer blij worden. Want als zij blij zijn, word jij dat ook!

Er zal voldoende gelegenheid worden geboden om jouw (persoonlijke) vragen te stellen. Wees welkom op deze interessante dag over Gezonde Darmen.”

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Datum: zondag 22 september a.s. van 10.00 tot ca 16.00 uur.
Inloop en aanmelden vanaf 9.30 uur.
Adres: Centre Manjefiek Malberg, Malbergsingel 62, 6218 AD Maastricht (Malberg).
Parkeren: voor het gebouw is een parkeerplaats met voldoende gratis parkeergelegenheid.
Kosten: 79 euro incl. 4 consumpties voor koffie/thee/fris en een lunch bestaande uit soep, 2 broodjes en een salade.
Betaling: je aanmelding is definitief na ontvangst van een betaling van 39 euro. De overige 40 euro kunnen contant – het liefst gepast – betaald worden bij aanmelding op 22 september.
Info en aanmelden: gvl.maastrichtwest@gmail.com. Na aanmelding krijg je meer betalingsgegevens van mij door.
Annuleren: gratis annuleren kan t/m dinsdag 17 sept. 23.00 uur. Daarna is er geen teruggave van het al overgemaakte geld meer mogelijk.

De zaal ligt op de 1e verdieping en is te bereiken met trap en lift.

okt
5
za
Workshop Voeding en Vitamines te Egmond-Binnen @ Dorpshuis De Schulp
okt 5 @ 10:00 – 17:00

Dit wordt een leerzame dag met Juglen Zwaan over voeding en voedingssupplementen.

Onderwerpen die zoal besproken worden:
Wat is het belang van voeding en wanneer moet je suppleren? Welke supplementen zijn aan te raden en welke kun je beter vermijden? Wanneer kun je beter kiezen voor voeding? Welke keuzes op het gebied van voeding kunnen je nog gezonder maken?
Deze dag is speciaal voor mensen die het maximale uit hun gezondheid willen halen. De basis voor een goede gezondheid wordt besproken, maar we gaan ook in op de details. Zo leer je de puntjes op de i te zetten, waardoor je gezondheid nog verder wordt bekrachtigd. De lesstof zal zowel theoretisch als praktisch van aard zijn, zodat je actief aan de slag kunt in het verbeteren van je gezondheid! Uiteraard is er tijdens deze dag de gelegenheid om jouw (persoonlijke) vragen te stellen.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Datum: zaterdag 5 oktober, 2019
Tijd: vanaf 9.30 uur inloop (10 tot 17 uur)
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Vergoeding: € 79.

Neem zelf je lunch mee of je kunt ook een gezonde lunch verkrijgen.

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL37 RABO 0327 7053 53, H.M. Borst onder vermelding van: “Voeding & Gezondheid”