Agenda

mrt
7
za
Workshop ‘Voeding & vitamines’ @ 'Dorpshuis De Schulp’, te Egmond-Binnen
mrt 7 @ 10:00 – 17:00

Dit wordt een leerzame dag met Juglen Zwaan over voeding en voedingssupplementen. Onderwerpen die zoal besproken worden:

Wat is het belang van voeding en wanneer moet je suppleren? Welke supplementen zijn aan te raden en welke kun je beter vermijden? Wanneer kun je beter kiezen voor voeding? Welke keuzes op het gebied van voeding kunnen je nog gezonder maken?

Deze dag is speciaal voor mensen die het maximale uit hun gezondheid willen halen. De basis voor een goede gezondheid wordt besproken, maar we gaan ook in op de details. Zo leer je de puntjes op de i te zetten, waardoor je gezondheid nog verder wordt bekrachtigd. De lesstof zal zowel theoretisch als praktisch van aard zijn, zodat je actief aan de slag kunt in het verbeteren van je gezondheid! Uiteraard is er tijdens deze dag de gelegenheid om jouw (persoonlijke) vragen te stellen.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Deze lezing zal op lichtzinnige wijze worden ingeleid door lofdichter en B12 specialist Bo Baden (vitamineb12tekort.nl).

Locatie: ‘Dorpshuis De Schulp’, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Wanneer: Zaterdag 7 maart 2020
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur.
Aanmelden: Via de organisatie
Kosten: € 55,00. Het bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL44 INGB 0796 8731 43 t.n.v. “H.J. Borst” onder vermelding van de naam van de activiteit. Alleen indien uw betaling op tijd is binnengekomen bij ons bent u verzekerd van een plek.

Neem zelf je lunch en drinken mee. Anders zijn er tegen een kleine prijs ook consumpties en een gezonde lunch te verkrijgen.

mrt
19
do
College Bank #7 – ‘Gezonde Levensstijl’ @ 'Citaverde College' te Heerlen
mrt 19 @ 17:30 – 21:00

Gezonde Lifestyle met Juglen Zwaan van aHealthylife

Dit keer staat het thema voeding centraal. Het thema ‘gezonde voeding en lifestyle’ is één van de duurzame speerpunten uit ons strategisch beleidsplan en natuurlijk past onze spreker Juglen Zwaan uitstekend bij onze opleiding Voeding en Voorlichting! Tijdens deze netwerkbijeenkomst kunt u onder het genot van een hapje en een drankje aan tafel met ons en andere aan de opleiding verbonden relaties bijpraten.

Programma:
17:30u – Inloop met een drankje
18:00u – Gezamenlijk diner
18:30u – Opening door het MBO-team van de opleiding Voeding en Voorlichting
18:45u – Presentatie Juglen Zwaan van aHealthylife over met plezier gezonder leven.
19:45u – Afsluiting en netwerkborrel tot 22.30u

Datum: Donderdag 19 maart 2020
Tijden: 17.30 – 21.00 uur
Locatie: Citaverde College, Heldevierlaan 12, 6415 SB Heerlen
Prijs: 0 euro
Aanmelden: Via de organisatie

mrt
22
zo
Workshop ‘Gezonde darmen, een blije buik’ @ 'Centre Manjefiek', te Malberg
mrt 22 @ 10:00 – 16:00

Juglen Zwaan van www.ahealthylife.nl komt voor de 3e keer naar Maastricht West. Deze keer voor zijn workshop ‘Gezonde darmen, een blije buik’.

Onze darmwand bepaalt welke stoffen het lichaam binnen mogen komen en welke er buiten moeten blijven. Het is bijzonder knap hoe ons lichaam dit onderscheid normaal gesproken kan maken. Echter, steeds vaker raakt het milieu in de darmen verstoord en verloopt dit proces niet meer zoals het zou moeten. Meer dan de helft van Nederland ervaart regelmatig darmklachten. Eén van de oorzaken is ons westerse voedingspatroon, dat niet meer aansluit bij wat onze voorouders altijd hebben gegeten. Op school wordt ons niet onderwezen welke voeding gezond maakt, integendeel: op vele scholen zijn snoepautomaten te vinden. Dit kan anders…

Als je wilt weten welke voeding onze darmen weer gezond kan maken dan is deze eendaagse workshop iets voor jou! Je leert tot in detail hoe ons spijsverteringsstelsel werkt en wat er mis kan gaan. Ook leer je meer bij over de wereld van micro-organismen en fermentatie. Daarnaast besteden we aandacht aan welke leefstijlgewoontes bijdragen tot het herstel van de darmen, want voeding alleen is niet genoeg. Desalniettemin zal het grootste gedeelte van de dag gaan over helende voeding voor onze darmen. Er zal in het bijzonder aandacht zijn voor de rol van ontstekingen bij darmklachten.

Je gaat naar huis met praktische handvatten om je voedingspatroon en leefstijl aan te passen, zodat de kleine beestjes in je buik weer blij worden. Want als zij blij zijn, word jij dat ook!

Er zal voldoende gelegenheid worden geboden om jouw (persoonlijke) vragen te stellen. Wees welkom op deze interessante dag over Gezonde Darmen!

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Datum: zondag 22 maart 2020 – Inloop en aanmelden vanaf 9.30 uur.
Adres: Centre Manjefiek Malberg, Malbergsingel 62, 6218 AD Maastricht (Malberg).
Parkeren: voor het gebouw is een parkeerplaats met voldoende gratis parkeergelegenheid.
Kosten: 65 euro incl. 3 consumptiebonnen voor koffie/thee/fris (meer consumpties zijn voor een schappelijke prijs te koop) en cursusmateriaal van Juglen. U dient zelf voor uw lunch te zorgen.
Betaling: Contant en met gepast geld op 22 maart 2020. Er is geen pinautomaat aanwezig.
Info en aanmelden: per mail via gvl.maastrichtwest@gmail.com
Annuleren: Mocht je na aanmelding onverhoopt toch niet kunnen komen, meld je dan even af. Dan kunnen we mensen die op een eventuele wachtlijst geplaatst zijn, toch blij maken met een plekje.

De zaal ligt op de 1e verdieping en is te bereiken met trap en lift.

apr
2
do
Lesdag OPFG opleidingen – ‘Voeding’ @ 'de Biezen', te Vianen
apr 2 @ 09:30 – 17:00

Tijdens deze lesdag zal Juglen Zwaan, bekend auteur van onder meer ‘de Voedingswijzer’ de basisprincipes van een gezond voedingspatroon uitleggen. Hij besteedt ook aandacht aan de meerwaarde van supplementen.

Deze dag is onderdeel van de opleiding tot VitamineCoach, maar kan ook los geboekt worden.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Datum: Donderdag 6 februari 2020
Tijden: 09:30 – 17:00 uur
Locatie: De Limiet 15, 4131 NR Vianen. Flexizone – 2e etage – Ingang aan de achterzijde van het gebouw
Prijs: 140 euro
Aanmelden: Via de organisatie

mei
8
vr
Lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ @ 'Centrum voor Levenskunst' te Emmen
mei 8 @ 19:30 – 22:30

Nu er zoveel mis is met onze voeding, denk aan bestrijdingsmiddelen en de zeer sterke bewerking van onze voedingsmiddelen, is het meer dan ooit van belang om te weten wat je nu beter wel en zeker niet moet consumeren. Het is belangrijk dat we kennis nemen van hetgeen we met gezonde voeding en met ons voedingspatroon echt kunnen bereiken.

De heilzame aspecten van voeding.
Meer dan 70% van de levensmiddelen in de supermarkt zijn zeer sterk bewerkt. Dat betekent dat er minder dan 30% overblijft dat onder onbewerkte voeding valt. In deze lezing gaan we kijken naar de gezondheidseffecten van deze 30% op onze gezondheid. Groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel en kruiden, ze komen allemaal aan bod. Welke zijn het gezondst? Waar moet je op letten? Hoe zit het precies met koffie en thee? Welke voeding werkt ondersteunend bij veelvoorkomende klachten? Tijdens deze lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ kom je het allemaal te weten.
Juglen deelt zijn nieuwste inzichten met je die hij rechtstreeks uit de medische literatuur heeft gehaald. Na deze lezing is je kennis niet alleen up-to-date, je zal ook praktische tips in handen hebben om je gezondheid met natuurlijke voeding te verbeteren!

Over de auteur:
Juglen Zwaan (1982) is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen en gezondheid.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Locatie: ‘Centrum voor Levenskunst’, Sparrenlaan 3A, 7822 EM Emmen
Wanneer: Vrijdag 8 mei 2020
Tijd: 19:30 tot 22:30
Kosten: €18,00,- inclusief koffie/thee
Aanmelden: Via 0591-513355 of ericenjohanna@gmail.com