Agenda

mrt
11
zo
Lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ @ 'WoonZorgCentrum Daalhof' te Maastricht
mrt 11 @ 13:30 – 16:30

Nu er zoveel mis is met onze voeding, denk aan bestrijdingsmiddelen en de zeer sterke bewerking van onze voedingsmiddelen, is het meer dan ooit van belang om te weten wat je nu beter wel en zeker niet moet consumeren. Het is belangrijk dat we kennis nemen van hetgeen we met gezonde voeding en met ons voedingspatroon echt kunnen bereiken.

Orthomoleculair therapeut Juglen Zwaan komt 11 maart 2018 een pakkende lezing verzorgen met als thema “Eet Jezelf Gezond” in het WoonZorgCentrum Daalhof te Maastricht.

De heilzame aspecten van voeding.
Meer dan 70% van de levensmiddelen in de supermarkt zijn zeer sterk bewerkt. Dat betekent dat er minder dan 30% overblijft dat onder onbewerkte voeding valt. In deze lezing gaan we kijken naar de gezondheidseffecten van deze 30% op onze gezondheid. Groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel en kruiden, ze komen allemaal aan bod. Welke zijn het gezondst? Waar moet je op letten? Hoe zit het precies met koffie en thee? Welke voeding werkt ondersteunend bij veelvoorkomende klachten? Tijdens deze lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ kom je het allemaal te weten.
Juglen deelt zijn nieuwste inzichten met je die hij rechtstreeks uit de medische literatuur heeft gehaald. Na deze lezing is je kennis niet alleen up-to-date, je zal ook praktische tips in handen hebben om je gezondheid met natuurlijke voeding te verbeteren!

 

Over de auteur:
Juglen Zwaan (1982) is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen en gezondheid.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Locatie: WoonZorgCentrum Daalhof – Herculeshof 22, 6215 BM Maastricht
Wanneer: Zondag 11 maart 2018
Tijd: 13.30 uur – 16.00 uur
Kosten: €15,- te voldoen aan de zaal, wel graag aanmelden.
Aanmelden: gvl.maastrichtwest@gmail.com
Telefonisch: 0624405539

mrt
13
di
Eet jezelf gezond; de heilzame aspecten van voeding te Dronten @ De Meerpaal
mrt 13 @ 20:00 – 22:00

Het was 14 februari 2017 een mooie lezing met Juglen Zwaan. Juglen heeft toen al aangegeven dat ook hij het prettig vond om in Dronten een lezing te geven en dat hij wel weer wilde terugkomen. Op 13 maart 2018 is het zover!

Meer dan 70% van de levensmiddelen in de supermarkt is zeer sterk bewerkt. Dat betekent dat er minder dan 30% overblijft dat onder onbewerkte voeding valt.
In deze lezing gaan we kijken naar de gezondheidseffecten van deze 30% op onze gezondheid. Groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel en kruiden, ze komen allemaal aan bod.

  • Welke zijn het gezondst?
  • Waar moet je op letten?
  • Hoe zit het precies met koffie en thee?
  • Welke voeding werkt ondersteunend bij veelvoorkomende klachten?

Tijdens deze lezing ‘Eet je gezond’ kom je het allemaal te weten. Juglen deelt zijn nieuwste inzichten met je die hij rechtstreeks uit de medische literatuur heeft gehaald. Na deze lezing is je kennis niet alleen up-to-date, je zult ook praktische tips in handen hebben om je gezondheid met natuurlijke voeding te verbeteren!
Speciaal voor KoffieMet zal Juglen gaan behandelen wat we kunnen doen om onze cholesterol en bloeddruk op een natuurlijke wijze gezond te krijgen.

mrt
17
za
Eet jezelf gezond. Avondlezing om 19u30 te Brugge @ Joseph Ryelandtzaal
mrt 17 @ 19:30 – 22:00

Eet jezelf gezond
De heilzame aspecten van voeding
door Juglen Zwaan, voedingsdeskundige.

Meer dan 70% van de levensmiddelen in de supermarkt zijn zeer sterk bewerkt. Dat betekent dat er minder dan 30% overblijft dat onder onbewerkte voeding valt. In deze lezing gaan we kijken naar de gezondheidseffecten van deze 30% op onze gezondheid. Groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel en kruiden, ze komen allemaal aan bod. Welke zijn het gezondst? Waar moet je op letten? Hoe zit het precies met koffie en thee? Welke voeding werkt ondersteunend bij veelvoorkomende klachten? Tijdens deze lezing ‘Eet je gezond’ kom je het allemaal te weten. Juglen deelt zijn nieuwste inzichten met je die hij rechtstreeks uit de medische literatuur heeft gehaald. Na deze lezing is je kennis niet alleen up-to-date, je zal ook praktische tips in handen hebben om je gezondheid met natuurlijke voeding te verbeteren!

Wie is Juglen Zwaan?
Spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Hij is auteur van o.a. de Supplementenwijzer én de Voedingswijzer.

mrt
18
zo
Basiscursus “Goede Voeding” te Brugge van 10 tot 17u @ Joseph Ryelandtzaal
mrt 18 @ 10:00 – 17:00

Basiscursus “Goede Voeding”
Wil je alles weten over hoe je gezonder kunt leven?

Het is in deze tijd niet eenvoudig meer om te kiezen voor je gezondheid. Er zijn zoveel keuzes en iedereen zegt weer wat anders. Wie moeten we nu geloven en hoe kunnen we onze eigen weg vinden? Deze cursusdag helpt je weg te vinden in het land van voeding en gezondheid.

Juglen Zwaan is afgestudeerd docent en heeft jarenlang ervaring in het lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen. Voeding en gezondheid hebben al sinds jonge leeftijd zijn interesse. De afgelopen jaren heeft hij de HBO opleiding medische basisvakken, orthomoleculaire geneeskunde en trainer hormoonfactor met succes afgerond. Ook is hij de schrijver diverse gezondheidsboeken zoals De Supplementenwijzer en De Voedingswijzer, waarvan er inmiddels meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht. In deze basiscursus komt meer dan vijftien jaar studie, onderzoek en praktijkervaring samen. Juglen heeft ruim 1000 mensen opgeleid en is daardoor in staat om in deze cursus helder en duidelijk uit te leggen hoe je zo gezond mogelijk kunt leven.

Enkele vraagstukken die aan bod zullen komen zijn:
Hoe zit de voedingsindustrie in elkaar?
Iedereen zegt wat anders, wie moet ik nu geloven?
Wat kan ik doen om mijn gezondheid via voeding te verbeteren?
Hoe zit het nu met vetten, suikers en eiwitten?
Welke voedingssupplementen zijn kwalitatief verantwoord?
Wat zijn de grootste verstoorders van onze gezondheid?
Hoe zit het met de e-nummers in het voedsel?
Hoeveel koffie en alcohol is verantwoord?
Is ontgiften nuttig voor je gezondheid?
Hoe ga ik om met mijn omgeving?
Wat geeft me energie en wat neemt nu energie?
Is sporten nu gezond?
Is biologisch echt biologisch?
Hoe kan ik met een beperkt budget toch gezond eten?
Wat kan ik doen om stress te verminderen?
Als je minder vlees wilt eten of vegetarisch, waar kun je dan op letten?
Welke keuzes kun je nu het beste maken in de supermarkt?
Wat zijn de betere keuzes die leiden tot een enorme gezondheidswinst?

Wil je:
Ontdekken welke voeding bij je past?
Hoe je nog gezonder kan worden?
Meer energie hebben voor leuke dingen?

Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Bijdrage voor het combiticket:  90 euro -in vroegboekkorting tot 28 februari:  77 euro -> BESTEL JE COMBI-TICKET HIER

mrt
25
zo
Lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ @ 'Parkflat' te Sneek
mrt 25 @ 13:30 – 16:00

Nu er zoveel mis is met onze voeding, denk aan bestrijdingsmiddelen en de zeer sterke bewerking van onze voedingsmiddelen, is het meer dan ooit van belang om te weten wat je nu beter wel en zeker niet moet consumeren. Het is belangrijk dat we kennis nemen van hetgeen we met gezonde voeding en met ons voedingspatroon echt kunnen bereiken.

Orthomoleculair therapeut Juglen Zwaan komt 25 maart 2018 een pakkende lezing verzorgen met als thema “Eet Jezelf Gezond” in de Parkflat te Sneek.

De heilzame aspecten van voeding.
Meer dan 70% van de levensmiddelen in de supermarkt zijn zeer sterk bewerkt. Dat betekent dat er minder dan 30% overblijft dat onder onbewerkte voeding valt. In deze lezing gaan we kijken naar de gezondheidseffecten van deze 30% op onze gezondheid. Groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel en kruiden, ze komen allemaal aan bod. Welke zijn het gezondst? Waar moet je op letten? Hoe zit het precies met koffie en thee? Welke voeding werkt ondersteunend bij veelvoorkomende klachten? Tijdens deze lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ kom je het allemaal te weten.
Juglen deelt zijn nieuwste inzichten met je die hij rechtstreeks uit de medische literatuur heeft gehaald. Na deze lezing is je kennis niet alleen up-to-date, je zal ook praktische tips in handen hebben om je gezondheid met natuurlijke voeding te verbeteren!

Tevens zal hij ingaan op zijn nieuw uitgebrachte boek “De Voedingswijzer” wat feitelijk een vervolg is van zijn eerder verschenen boek, “De Supplementenwijzer”.

De voedingswijzer
Eten doen we allemaal dagelijks. Maar wat stoppen we nu precies in onze mond? Wat zit erin? Wat doet het met onze gezondheid? Dit gebonden, full colour boek van 480 pagina’s geeft daar op een begrijpelijke manier antwoord op. Honderden voedingsmiddelen komen uitgebreid aan bod. Uniek is ook de zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken welke voedingsmiddelen positief kunnen inwerken op bepaalde klachten. Het is een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid. Nog niet eerder is er zo’n compleet naslagwerk verschenen waarin vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen uit de supermarkt zo uitgebreid besproken zijn. Aan bod komen onder meer groenten, fruit, noten, zaden, granen, peulvruchten, kruiden, kiemen, slasoorten, zeewier, oliën, vetten, vlees, vis, zuivel, dranken en meer. Dit boek geeft je alle gereedschappen om je gezondheid op een natuurlijke manier in eigen hand te nemen.

Dit boek geeft inzicht in:
De heilzame werking van vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen die in de supermarkt te vinden zijn; de wetenschappelijke kennis over de werking van voeding op onze gezondheid; welke voeding je voor welke klachten kunt inzetten; de voedingsmiddelen met de meeste specifieke vitamines en mineralen; welke nutriënten er in natuurlijke voedingsmiddelen aanwezig zijn; hoe je voeding kunt inzetten om je gezondheid te verbeteren.

Over de auteur:
Juglen Zwaan (1982) is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen en gezondheid.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Locatie: Parkflat – Dekamalaan 17, 8604 ZG Sneek, Nederland
Wanneer: Zondag 25 maart 2018
Tijd: 13.30 uur – 16.00 uur
Kosten: €10,- te voldoen aan de zaal, wel graag aanmelden.
Aanmelden: b.e.smit@wxs.nl
Telefonisch: 0515-442989 / 0622523887

apr
11
wo
We are Food: De Supermarktleugens door Juglen Zwaan @ Leescafé van de bibliotheek in Uden
apr 11 @ 20:00 – 22:00

In het kader van het We are Food jaar 2018 organiseert Bibliotheek Uden een aantal lezingen over diverse aspecten van voeding, koken en lifestyle. De lezing van Juglen Zwaan op woensdag 11 april De supermarktleugens – Leer gezonde keuzes te maken in de supermarkt is hier onderdeel van.

Juglen Zwaan
Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies. Kijk voor informatie ook op:
http://www.ahealthylife.nl

Lezing: De supermarktleugens – Leer gezonde keuzes te maken in de supermarkt
Waar moeten we rekening mee houden als we boodschappen doen? Jaarlijks komen er meer dan een miljoen medische onderzoeken uit, waardoor het een hele klus is om bij te blijven. Juglen maakt het je gemakkelijk door deze kennis kant-en-klaar aan te reiken en te vertalen naar de supermarkt. De meeste mensen zijn wel bekend met de nadelen van suiker en e-nummers, daarom gaan we in deze lezing een stapje verder. Naast dat je kennisniveau wordt opgeschroefd, zal Juglen je ook inspireren om met plezier gezonder te leven.

Meer informatie:
Wanneer: Woensdag 11 april
Waar: Leescafé van de bibliotheek in Uden
Tijd: 20.00-22.00 uur

Aanmelden: Toegangskaarten zijn online te koop en in alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De entree is € 5,- in de voorverkoop voor bibliotheekleden NOBB, overige kaarten zijn € 7,-.