Agenda

sep
22
zo
Workshop Gezonde darmen, een blije buik te Maastricht @ Centre Manjefiek Malberg
sep 22 @ 10:00 – 16:00

Onze darmwand bepaalt welke stoffen het lichaam binnen mogen komen en welke er buiten moeten blijven. Het is bijzonder knap hoe ons lichaam dit onderscheid normaal gesproken kan maken. Echter, steeds vaker raakt het milieu in de darmen verstoord en verloopt dit proces niet meer zoals het zou moeten. Meer dan de helft van Nederland ervaart regelmatig darmklachten. Eén van de oorzaken is ons westerse voedingspatroon, dat niet meer aansluit bij wat onze voorouders altijd hebben gegeten. Op school wordt ons niet onderwezen welke voeding gezond maakt, integendeel: op vele scholen zijn snoepautomaten te vinden. Dit kan anders…

Als je wilt weten welke voeding onze darmen weer gezond kan maken dan is deze eendaagse workshop iets voor jou! Je leert tot in detail hoe ons spijsverteringsstelsel werkt en wat er mis kan gaan. Ook leer je meer bij over de wereld van micro-organismen en fermentatie. Daarnaast besteden we aandacht aan welke leefstijlgewoontes bijdragen tot het herstel van de darmen, want voeding alleen is niet genoeg. Desalniettemin zal het grootste gedeelte van de dag gaan over helende voeding voor onze darmen. Er zal in het bijzonder aandacht zijn voor de rol van ontstekingen bij darmklachten.

Je gaat naar huis met praktische handvatten om je voedingspatroon en leefstijl aan te passen, zodat de kleine beestjes in je buik weer blij worden. Want als zij blij zijn, word jij dat ook!

Er zal voldoende gelegenheid worden geboden om jouw (persoonlijke) vragen te stellen. Wees welkom op deze interessante dag over Gezonde Darmen.”

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Datum: zondag 22 september a.s. van 10.00 tot ca 16.00 uur.
Inloop en aanmelden vanaf 9.30 uur.
Adres: Centre Manjefiek Malberg, Malbergsingel 62, 6218 AD Maastricht (Malberg).
Parkeren: voor het gebouw is een parkeerplaats met voldoende gratis parkeergelegenheid.
Kosten: 79 euro incl. 4 consumpties voor koffie/thee/fris en een lunch bestaande uit soep, 2 broodjes en een salade.
Betaling: je aanmelding is definitief na ontvangst van een betaling van 39 euro. De overige 40 euro kunnen contant – het liefst gepast – betaald worden bij aanmelding op 22 september.
Info en aanmelden: gvl.maastrichtwest@gmail.com. Na aanmelding krijg je meer betalingsgegevens van mij door.
Annuleren: gratis annuleren kan t/m dinsdag 17 sept. 23.00 uur. Daarna is er geen teruggave van het al overgemaakte geld meer mogelijk.

De zaal ligt op de 1e verdieping en is te bereiken met trap en lift.

okt
5
za
Workshop Voeding en Vitamines te Egmond-Binnen @ Dorpshuis De Schulp
okt 5 @ 10:00 – 17:00

Dit wordt een leerzame dag met Juglen Zwaan over voeding en voedingssupplementen.

Onderwerpen die zoal besproken worden:
Wat is het belang van voeding en wanneer moet je suppleren? Welke supplementen zijn aan te raden en welke kun je beter vermijden? Wanneer kun je beter kiezen voor voeding? Welke keuzes op het gebied van voeding kunnen je nog gezonder maken?
Deze dag is speciaal voor mensen die het maximale uit hun gezondheid willen halen. De basis voor een goede gezondheid wordt besproken, maar we gaan ook in op de details. Zo leer je de puntjes op de i te zetten, waardoor je gezondheid nog verder wordt bekrachtigd. De lesstof zal zowel theoretisch als praktisch van aard zijn, zodat je actief aan de slag kunt in het verbeteren van je gezondheid! Uiteraard is er tijdens deze dag de gelegenheid om jouw (persoonlijke) vragen te stellen.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Datum: zaterdag 5 oktober, 2019
Tijd: vanaf 9.30 uur inloop (10 tot 17 uur)
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Vergoeding: € 79.

Neem zelf je lunch mee of je kunt ook een gezonde lunch verkrijgen.

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. NL37 RABO 0327 7053 53, H.M. Borst onder vermelding van: “Voeding & Gezondheid”

okt
18
vr
Lezing ‘De supermarktleugens’ @ 'Vreedehuis', Den Haag
okt 18 @ 19:30 – 21:30

Leer gezonde keuzes te maken in de supermarkt, lezing door Juglen Zwaan.

Waar moeten we rekening mee houden als we boodschappen doen? Jaarlijks komen er meer dan een miljoen medische onderzoeken uit, waardoor het een hele klus is om bij te blijven. Juglen maakt het je gemakkelijk door deze kennis kant-en-klaar aan te reiken en te vertalen naar de supermarkt. De meeste mensen zijn wel bekend met de nadelen van suiker en e-nummers, daarom gaan we in deze lezing een stapje verder. Naast dat je kennisniveau wordt opgeschroefd, zal Juglen je ook inspireren om met plezier gezonder te leven.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Over de spreker
Juglen Zwaan (1982) is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als leerkracht op de vrijeschool op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen en gezondheid. Juglen combineert daarbij moderne wetenschap met eeuwen oude kennis en is een groot voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Praktische informatie

Locatie: Vreedehuis, Den Haag
Datum: Vrijdag 18 oktober
Tijd: 19:30 – 21:30 uur, inclusief pauze (Inloop en café open vanaf 19:00 uur)
Kosten: € 15.-

nov
16
za
Internationale therapeutenbeurs 2019 @ 'Expo Houten', te Houten
nov 16 @ 10:00 – nov 17 @ 17:00

Verzamelpunt

Internationaal Therapeut als beurs en als “Natuurlijk Gezond Verzamelpunt” laat vele kanten zien van hoe professionals verantwoord bezig zijn met gezondheid van lichaam, geest en ziel. Bedrijven en organisaties op Internationaal Therapeut geven zinvolle betekenis aan het spectrum van de gezondheidservaring: een integraal georiënteerde benadering van gezondheid en gezondheidsproblematiek.

Wie is de bezoeker?

Bezoekers zijn therapeuten, paramedici, medici, detaillisten, opleiders en studenten, overige beroepsmatige geïnteresseerden en mensen met oprechte belangstelling voor natuurlijke gezondheid, voeding en lifestyle.

Hernieuwde interesse in natuurlijke gezondheid

Terwijl de interesse in natuurlijke gezondheid een heropleving ondergaat, zien we ook steeds meer reguliere artsen linken naar de parameters van preventie en een gezonde levensstijl. En gelukkig hebben ook zij de overtuiging dat natuurlijke gezondheid niets van doen heeft met anti-intellectuele of anti-wetenschappelijke methoden. Integendeel… natuurlijke gezondheid heeft een sterke objectieve basis, net als iedere andere natuurlijke filosofie per definitie heeft.

Wat is de beurs?

Gezondheid is een evenwicht van alle beschouwende kanten: fysiek, sociaal, emotioneel en spiritueel. Dit vraagt een bewustzijn dat zich richt op “gezond” gedrag, kennis, inzicht, motivatie en allicht inspiratie.

Waar natuurlijke behandelvormen geen oplossing hebben, heeft de traditionele medische verzorging die vaak wel. En waar de medische wereld geen middelen kent om iemand te helpen, heeft de natuurlijke benadering die juist vaak tot zijn beschikking. Samen hebben zij veel te bieden. Laten we ons open stellen voor beide stromingen en kijken wat zij samen kunnen betekenen voor iedereen die gezondheidszorg nodig heeft.

Op Internationaal Therapeut komt dit samen en hebben ook praktiserende medici en hun bedrijven die openstaan voor integrale visie de weg naar de “Beurs voor Totale Gezondheid” gevonden. Zo ook Juglen Zwaan met aHealthyLife!

Meer informatie:

Wanneer: Zaterdag en zondag, 16 & 17 november.
Waar: ‘Expo Houten’, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten
Tijd: Beide dagen vanaf 10.00 – 17.00 uur
Aanmelden: Via de website van de Internationale Therapeutenbeurs
Kosten: € 12,00. In de voorverkoop via de website zijn er mogelijk ook kortingen beschikbaar.