Agenda

jan
25
do
Lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ @ 'Kulturhus de CoCer' te Rossum
jan 25 @ 19:30 – 22:00

Nu er zoveel mis is met onze voeding, denk aan bestrijdingsmiddelen en de zeer sterke bewerking van onze voedingsmiddelen, is het meer dan ooit van belang om te weten wat je nu beter wel en zeker niet moet consumeren.
Het is belangrijk dat we kennis nemen van hetgeen we met gezonde voeding en met ons voedingspatroon echt kunnen bereiken.
Iemand die er echt alles over kan vertellen is orthomoleculair therapeut Juglen Zwaan die januari 2018 weer een pakkende lezing komt verzorgen in het Kulturhus in Rossum (ov.) met als thema “Eet Jezelf Gezond”.

De heilzame aspecten van voeding
Meer dan 70% van de levensmiddelen in de supermarkt zijn zeer sterk bewerkt. Dat betekent dat er minder dan 30% overblijft dat onder onbewerkte voeding valt. In deze lezing gaan we kijken naar de gezondheidseffecten van deze 30% op onze gezondheid. Groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel en kruiden, ze komen allemaal aan bod.
Welke zijn het gezondst? Waar moet je op letten? Hoe zit het precies met koffie en thee? Welke voeding werkt
ondersteunend bij veelvoorkomende klachten? Tijdens deze lezing ‘Eet je gezond’ kom je het allemaal te weten.
Juglen deelt zijn nieuwste inzichten met je die hij rechtstreeks uit de medische literatuur heeft gehaald. Na deze lezing is je kennis niet alleen up-to-date, je zal ook praktische tips in handen hebben om je gezondheid met natuurlijke voeding te verbeteren!

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Tevens zal hij ingaan op zijn nieuw uitgebrachte boek
De Voedingswijzer wat feitelijk een vervolg is van zijn eerder verschenen boek, De Supplementenwijzer.
Omdat het boek eigenlijk Deel 2 van De Supplementenwijzer is, maar dan met volwaardige, onbewerkte voeding, heeft hij besloten het boek De Voedingswijzer te noemen! Wat begon als een idee om de heilzame aspecten van groenten en fruit in kaart te brengen, groeide uit tot een boek waarin de invloed van vrijwel alle voedingsmiddelen op onze gezondheid uitgebreid wordt besproken.

feb
18
zo
Lezing ‘Afvallen zonder honger’ @ 'Sport & Lifestyle Center Balans' te Heerenveen
feb 18 @ 14:00 – 16:30

Juglen: “Veel mensen willen afvallen om de december kilo’s kwijt te raken. Daarom geef ik op 18 februari in Heerenveen de lezing ‘Afvallen zonder honger’. Ik heb aan deze lezing (seminar) maandenlang gewerkt, om tot een compleet geheel te komen dat gebaseerd is op de modernste inzichten uit de wetenschap, gecombineerd met jarenlange praktijkervaring.

Op de lange termijn werken de meeste diëten niet, vaak werken ze zelf averechts. Er wordt veel geld verdient in de afslankbranche, dus daarom worden vele leugens nog altijd in stand gehouden. Op deze middag krijg je inzichten en gereedschappen zodat je vervolgens ook echt aan de slag kunt in de praktijk.

In Nederland heeft meer dan 50% van de bevolking last van overgewicht. Dit begint vaak al in de vroege jeugd. Veel mensen zoeken hun heil in diëten, maar deze blijken telkens niet te werken. Wat kunnen we wel doen om blijvend een gezond gewicht te bereiken en te behouden? Hoe kunnen we goede voornemens in de praktijk brengen op de lange termijn?”

juglen-zwaanJuglen zal in deze lezing kijken naar de maatschappelijke gewoontes en hoe we ons hier het beste toe kunnen verhouden. Juglen zal niet alleen vele tips geven over voeding en levensstijl, maar hij zal ook bespreken welke rol de psyche speelt. Je gaat naar huis met vele gereedschappen om praktisch aan de slag te kunnen.

Praktische informatie:

Toegangsprijs: € 10,–
Aanvang: 14.00 uur
Einde lezing: 16.30 uur
Locatie: ‘Sport & Lifestyle Center Balans’ te Heerenveen
Adres: It Hege Stik 3, 8445 PZ Heerenveen
Aanmelden: mail naam en telefoonnummer naar hans@balans4u.nl

mrt
25
zo
Lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ @ 'Parkflat' te Sneek
mrt 25 @ 13:30 – 16:00

Nu er zoveel mis is met onze voeding, denk aan bestrijdingsmiddelen en de zeer sterke bewerking van onze voedingsmiddelen, is het meer dan ooit van belang om te weten wat je nu beter wel en zeker niet moet consumeren. Het is belangrijk dat we kennis nemen van hetgeen we met gezonde voeding en met ons voedingspatroon echt kunnen bereiken.

Orthomoleculair therapeut Juglen Zwaan komt 25 maart 2018 een pakkende lezing verzorgen met als thema “Eet Jezelf Gezond” in de Parkflat te Sneek.

De heilzame aspecten van voeding.
Meer dan 70% van de levensmiddelen in de supermarkt zijn zeer sterk bewerkt. Dat betekent dat er minder dan 30% overblijft dat onder onbewerkte voeding valt. In deze lezing gaan we kijken naar de gezondheidseffecten van deze 30% op onze gezondheid. Groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel en kruiden, ze komen allemaal aan bod. Welke zijn het gezondst? Waar moet je op letten? Hoe zit het precies met koffie en thee? Welke voeding werkt ondersteunend bij veelvoorkomende klachten? Tijdens deze lezing ‘Eet Jezelf Gezond’ kom je het allemaal te weten.
Juglen deelt zijn nieuwste inzichten met je die hij rechtstreeks uit de medische literatuur heeft gehaald. Na deze lezing is je kennis niet alleen up-to-date, je zal ook praktische tips in handen hebben om je gezondheid met natuurlijke voeding te verbeteren!

Tevens zal hij ingaan op zijn nieuw uitgebrachte boek “De Voedingswijzer” wat feitelijk een vervolg is van zijn eerder verschenen boek, “De Supplementenwijzer”.

De voedingswijzer
Eten doen we allemaal dagelijks. Maar wat stoppen we nu precies in onze mond? Wat zit erin? Wat doet het met onze gezondheid? Dit gebonden, full colour boek van 480 pagina’s geeft daar op een begrijpelijke manier antwoord op. Honderden voedingsmiddelen komen uitgebreid aan bod. Uniek is ook de zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken welke voedingsmiddelen positief kunnen inwerken op bepaalde klachten. Het is een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid. Nog niet eerder is er zo’n compleet naslagwerk verschenen waarin vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen uit de supermarkt zo uitgebreid besproken zijn. Aan bod komen onder meer groenten, fruit, noten, zaden, granen, peulvruchten, kruiden, kiemen, slasoorten, zeewier, oliën, vetten, vlees, vis, zuivel, dranken en meer. Dit boek geeft je alle gereedschappen om je gezondheid op een natuurlijke manier in eigen hand te nemen.

Dit boek geeft inzicht in:
De heilzame werking van vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen die in de supermarkt te vinden zijn; de wetenschappelijke kennis over de werking van voeding op onze gezondheid; welke voeding je voor welke klachten kunt inzetten; de voedingsmiddelen met de meeste specifieke vitamines en mineralen; welke nutriënten er in natuurlijke voedingsmiddelen aanwezig zijn; hoe je voeding kunt inzetten om je gezondheid te verbeteren.

Over de auteur:
Juglen Zwaan (1982) is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen en gezondheid.

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

Locatie: Parkflat – Dekamalaan 17, 8604 ZG Sneek, Nederland
Wanneer: Zondag 25 maart 2018
Tijd: 13.30 uur – 16.00 uur
Kosten: €10,- te voldoen aan de zaal, wel graag aanmelden.
Aanmelden: b.e.smit@wxs.nl
Telefonisch: 0515-442989 / 0622523887